Organisatiefilosofie bij Plato

Samen met expertisecentrum Plato (what’s in a name?) bied ik sinds kort de 3-daagse Leergang Organisatiefilosofie aan. Een mooie kennismaking met Organisatiefilosofie.

Deze 3-daagse Leergang is de verkorte variant van de 8-daagse Leergang Organisatiefilosofie. Dat betekent dat we minder de diepte ingaan, en sneller de praktijk opzoeken. Dat is namelijk een vraag die mensen veel stellen: filosofie, interessant, maar wat kun je er eigenlijk mee?

Aansluiting zoeken

Over die neiging van de moderne mens om overal iets mee te willen kunnen, kun je allerlei gedachten hebben. Die is zeker ook onderdeel van organisatiefilosofie: mensen uitdagen om alternatieve beelden te ontwikkelen bij de dingen die iedereen als vanzelfsprekend is gaan zien. Maar om dat te mogen doen moet je eerst aansluiting vinden bij die mensen en hun gedachtenwereld. Anders bereik je sowieso niks.

Dat is het leuke van alle leergangen Organisatiefilosofie die ik doe, de 8-daagse met Lotte Hoogers en de 3-daagse met Jirtsin Beenhakker: om iedere keer weer te kijken hoe je het programma kunt aanpassen aan de leerbehoefte van de groep. Daarmee is dus elke Leergang anders, en dat houdt het ook voor ons spannend en interessant.

Ook filosoferen over organisatie? Klik op een van de onderstaande buttons: