Boeken


Het ZINnigste boek dat je ooit zult lezen - Hoe we weer zin maken van de toekomst

(maart 2024)

Waarom knikken we begrijpend en bevestigend als iemand zegt dat de economie moet groeien, dat we bedrijven niet ons land uit moeten jagen met hoge lonen en belastingen en dat je je best moet doen op school zodat je later iemand kunt worden?

Lees verder

 

 

 

 

het grote frobelboek voor adviseurs

Het Grote Fröbelboek voor Adviseurs

(april 2021)

Speelruimte. Ruimte om te spelen. Doe jij dat nog wel eens, spelen? En fröbelen? Of is je werk daar te serieus voor?

Lees verder

 

 

 

De Organisatiefilosoof

(november 2019)

Hoe kun je filosofie gebruiken om beter met je problemen om te gaan? In mijn nieuwe boek De Organisatiefilosoof ga ik op zoek naar antwoorden op deze vraag.

Lees verder

 

De Zinmakers

(maart 2018)

Het leven wordt steeds complexer. Zeggen we, en we knikken ernstig. Maar wat betekent dat eigenlijk? Wat is complexiteit, en hoe kun je ermee omgaan? Het helpt in elk geval niet om dingen te versimpelen en ze bijvoorbeeld in regels en protocollen te gieten. Maar wat dan wel?

Lees verder

 

Eerste Hulp bij Nieuw Organiseren

(april 2015)

Net als de gemiddelde westerse mens zijn de meeste westerse organisaties niet echt fit. Ze bewegen te weinig, eten te veel en hebben geen duidelijk doel in het leven. Heeft jouw organisatie ook gezondheidsklachten? Kies dan voor nieuw organiseren. Dat is niet de volgende hype, maar terug naar wat de bedoeling was: naar goede zorg, goed onderwijs, een goed product en een innige band met de klant.

Lees verder

 

De PRET-factor

(september 2014)

Wilt je ook creatieve en gemotiveerde medewerkers? Investeer dan in PRET. Targets, bonussen en protocollen hebben hun beste tijd gehad. Vergaderen? Stop ermee. Regels verstoren het natuurlijke proces dat tot succes leidt.

Lees verder

 

 

Fuck de Regels

(juni 2012)

Thuis en op het werk struikel je elke dag over goedbedoelde regels die niet werken. Laten we gewoon zeggen: fuck de regels! Het is onze buurt, onze organisatie, ons beroep; blijf er met je poten vanaf. We lossen het zelf wel op!

Lees verder

 

De laatste manager

(mei 2010)

Stel je eens een wereld voor zonder managers. Een wereld waarin je je werk doet zoals jij denkt dat het goed is – zonder je voortdurend te moeten verantwoorden.

Lees verder