Advies


Wat zijn we toch druk met z'n allen. Maar waarmee eigenlijk? Vergaderen, functioneringsgesprekken, bila’tjes… Leuk hoor, maar waartoe eigenlijk? Wat is de zin?

Nou, mocht je daar niet helemaal uitkomen, dan kun je me altijd bellen of mailen. Ik help jou, je MT en je organisatie graag met zin maken. En te stoppen met de on-zin, natuurlijk. Ik denk, dus ik werk.

Wat kan ik voor je betekenen?

Om te beginnen bied ik een luisterend oor. Gewoon eens tegen iemand aan kunnen praten kan al enorm helpen. Daarnaast heb ik een opleiding gevolgd tot denk-adviseur en kan ik je helpen om de kloof tussen je ideaalbeeld en het beeld van de werkelijkheid kleiner te maken. Om je denken te ontstroeven, zoals Edu Feltmann dat noemt.

Maar ook als je liever een concreet advies wilt over hoe je bepaalde dingen in je organisatie aan kunt pakken, kun je bij mij terecht. Als (ex)-journalist kom ik nog wel eens in hele diverse organisaties. Daar schreef ik onder meer een aantal boeken over, waaronder De laatste manager, De PRET-factor en De Zinmakers. In die boeken staan tal van voorbeelden van hoe andere organisaties hun samenwerking hebben georganiseerd. Dus waarom zou je zelf het wiel opnieuw uitvinden als je zoveel kunt leren van anderen?

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van de dingen die ik doe. Maar iedereen is anders, en ook elke organisatie heeft weer andere uitdagingen. Dus ik kom graag met je in gesprek over waar jij 's nachts wakker van ligt. Ik help je graag.


De organisatiefilosoof

 

Last van hardnekkige problemen? Tijdens een inter-actieve lezing of persoonlijk gesprek reikt Ben je het filosofische gereedschap aan om anders te denken, anders te kijken en anders te praten over organisatieproblemen.

Denk-advies

 

Hoe ontstaan problemen? Vaak creëren we zelf, door een bepaalde interpretatie van de werkelijkheid te kiezen. Dan kan het helpen om een denk-adviseur in te schakelen. Die luistert, en reikt je andere mogelijke interpretaties aan.

Het goede gesprek

 

Het (werkende) leven is hectisch. Dan kan het fijn zijn en nuttig om eens de tijd te nemen om samen met je MT of team het goede gesprek te voeren. Dat mag overal over gaan; de belangrijke onderwerpen komen vanzelf wel op tafel.