De Zinmakers

boek: de zinmakersHet leven wordt steeds complexer. Zeggen we, en we knikken ernstig. Maar wat betekent dat eigenlijk? Wat is complexiteit, en hoe kun je ermee omgaan? Het helpt in elk geval niet om dingen te versimpelen en ze bijvoorbeeld in regels en protocollen te gieten. Maar wat dan wel? 

In dit nieuwe boek duik ik in de wereld van complexiteit en onzekerheid. Ik laat erin zien dat wij mensen voortdurend streven naar controle en beheersing, maar dat dit ons bij complexiteit niet gaat helpen. Integendeel: hoe meer regels en systemen, hoe complexer het wordt. Dat wil echter niet zeggen dat je helemaal machteloos staat; als alles met alles samenhangt, heb je wel degelijk invloed.

Leer van de pioniers van het nieuwe organiseren en laat je inspireren door de manier waarop zij de complexiteit te lijf gaan.

Dat begint in elk geval met zin maken, bijvoorbeeld in goede zorg, goed onderwijs en een veilige samenleving voor iedereen. Met dit boek breng ik verdieping en verheldering in een periode van system change. Als mens, professional, manager of ondernemer kun je er alleen maar beter van worden.

boek: de zinmakersHet boek De Zinmakers is te koop bij de boekhandel in je wijk (steun ze en mij en vraag er naar), maar natuurlijk ook bij managementboekbol.com en de libris-boekhandels. Mocht je je hele team of bedrijf willen verblijden met het boek: stuur me een mail, wellicht kan ik iets voor je regelen.