Interview in Filosofie Magazine

‘Wat goed is, hoeft niet altijd beter’. In het nieuwste nummer van Filosofie Magazine houd ik een vurig pleidooi voor minder veranderzucht en meer tevredenheid.

In het interview maak ik duidelijk dat er op zich niks mis mee is om de dingen steeds beter te willen doen, maar dat er ook een keerzijde aan zit. Het leidt namelijk tot onrust en ontevredenheid. ‘Want hoe goed het ook is, het zal nooit goed genoeg zijn. Het kan namelijk altijd beter. Er is daardoor altijd wel weer een probleem dat nog niet opgelost is. Terwijl veel dingen al best wel goed gaan.’

Managers

Ook ben ik in het artikel kritisch op alle goedbedoelde managementmethodes en motivatietheorieën. Ik stel daarin dat die vooral bedoeld zijn om mensen nog harder te laten werken, nog meer uit de human resources te persen. Dat is overigens niet de schuld van de manager, we zitten met z’n allen gevangen in een kapitalistisch systeem dat vooral leidt tot uitbuiting en ‘geweld van organisatie’.

Nieuwsgierig naar Organisatiefilosofie?

Het hele artikel is alleen te lezen voor abonnees van Filosofie Magazine. Dat ben je al voor € 4,99 per maand. Klik hier om naar het interview te gaan.

Meer weten over Organisatiefilosofie? Op 9 juni organiseer ik een unieke workshop Organisatiefilosofie in het Museum van de Geest. Hier vind je meer informatie