Yes, het is gelukt

De crowdfunding campagne is geslaagd. Ik kan aan de slag. Dat betekent deze zomer geen vakantie op het strand voor mij, maar hard doorwerken. Gelukkig vind ik dat helemaal niet erg. Ik houd niet zo van op het strand liggen, zeker niet als heel Nederland (en de rest van Europa) daar al ligt. Dus laat mij maar lekker aan dit project werken. Want daar word ik nou blij van.

De eerste stap wordt het doorgronden van complexiteit. Wat is dat nou eigenlijk, en waarom hebben steeds meer mensen het gevoel dat hun leven en de samenleving steeds complexer is geworden? Dat is namelijk makkelijk geroepen, maar wat bedoel je ermee? En wordt ons niet, net als met de kreet dat de wereld steeds sneller verandert, een rad voor ogen gedraaid? Het hangt er waarschijnlijk vanaf wie het zegt, want als managers dit laatste roepen, weet je dat een volgende reorganisatie aanstaande is.

Vertrouwen

Ik heb vanuit de crowd een aantal interessante suggesties gekregen om eens goed uit te zoeken. Zo kwam het Cynefin-model van David Snowden veelvuldig voorbij, en begon een supporter heel enthousiast over het werk van Karl Weick. Ik kende ze al, maar soms kun je wel een duwtje gebruiken om met net iets meer vertrouwen een bepaalde richting in te slaan.

Ik wens iedereen een hele fijne zomer. Ik vermaak me in elk geval wel. Ik meld me wel weer als ik iets interessants tegenkom. En blijf me vooral bestoken met suggesties en ideeën.

Ook op de hoogte blijven van dit project. Abonneer je dan op de tweewekelijkse nieuwsbrief.