Workshop Organisatiefilosofie in het Museum van de Geest

Tijdens deze unieke workshop Organisatiefilosofie in het Museum van de Geest in Haarlem leer je in verwondering kijken naar organisatie en naar jezelf in die organisatie.

Het moderne leven speelt zich tegenwoordig vaak af in en met organisaties. Maar wat is dat eigenlijk, een organisatie? Is het een ding? Is het een sociaal construct? En waarom gedragen mensen zich in organisaties vaak anders dan daarbuiten? 

Wie ben IK in DE organisatie? 

Mocht je jezelf deze vragen ook wel eens stellen, dan is Organisatiefilosofie zeker iets voor jou. Organisatiefilosofie gaat niet over de filosofie van dé organisatie, maar over filosofie van organisatie: hoe denken we over organisatie? En hoe bepaalt dit denken ons gedrag?

Om dit denken te stimuleren organiseert organisatiefilosoof Ben Kuiken een unieke Workshop Organisatie Filosofie in het geestverruimende Museum van de Geest in Haarlem. 

Tijdens deze dag leer je onder meer:

  • Anders te denken, te kijken en te praten naar en over organisatie;
  • Hoe je om kunt gaan met de hardnekkige vraagstukken die keer op keer de kop opsteken in de organisatie;
  • Geweld van organisatie, of hoe organisatie ons en anderen in een keurslijf dwingt;
  • Identiteit van en in organisatie;
  • De ethiek, kunst, en liefde van en voor organisatie;
  • En nog veel meer.

Uiteraard gaan we tijdens de dag het Museum in, als een soort spiegel van organisatie. De manier waarop er in het verleden naar de menselijke geest is gekeken is namelijk een vorm van organisatie, net als het commentaar dat kunstenaar hierop hebben gegeven. We doen kleine oefeningen van de geest, die je anders laten kijken, denken en praten over de (organisatie)-werkelijkheid.

Verwondering

Na deze training van een dag kun je niet anders dan in verwondering te kijken naar de organisatie en wat zich daar allemaal afspeelt.

Workshop Organisatiefilosofie 

Wanneer? 24 maart, van 9.30 – 16.30 uur

Waar? Museum van de Geest, Haarlem

Kosten? € 495,- (ex btw, maar inclusief lunch, entree museum, het boek De Organisatiefilosoof)