Werkplaatsen Nieuw Organiseren

Nieuw organiseren is hot. Overal worden zelfsturende teams ingevoerd en gescrumd of het leven van de organisatie ervan afhangt. Maar wat is het eigenlijk? En hoe zet je de eerste stap? Om managers en HR-professionals daarbij te helpen, organiseer ik drie verschillende workshops.

Is nieuw organiseren een hype? Misschien, maar de beweging erachter is dat zeker niet. Die beweging gaat over snelle verandering en toenemende complexiteit, en de vraag hoe je daar als organisatie mee om kunt gaan. Of organisatie; misschien moet je eens gaan organiseren zonder organisatie.

Hoe doe je dat? En waar begin je? In elk geval bij de bedoeling, dat waar het echt om gaat: goede zorg, goed onderwijs, een gaaf product en een blije klant. En na stap een… volgt stap een. We gaan experimenteren, dingen uitproberen, fouten maken mag, nee, moet. Want daar leer je van. En als we nou samen gaan leren, veranderen we het snelst.

Dit doe ik in drie verschillende werkplaatsen:

Werkplaats Nieuw Organiseren voor Managers

Samen met Peter van Lonkhuyzen organiseer ik een open werkplaats Nieuw Organiseren voor Managers. Wat betekent Nieuw Organiseren voor de rol van managers? Mag zij straks het licht uitdoen, of laat ze het licht aan omdat de teams allemaal lekker zelfsturend aan de slag zijn? Willen ze dat eigenlijk wel, zelfsturing? En kunnen ze het ook? Of mag jij ze daar bij helpen, in de rol van coach of meewerkend voorman?

Deze en vele andere vragen komen voorbij in de Werkplaats Nieuw Organiseren voor Managers, die plaatsvindt op dinsdag 23 mei van 16.00 – 20.00 (filevrij, met diner) in SIF Utrecht. Investering € 195,- (ex btw, inclusief diner en een boekenpakket twv € 32,45: Tegenspraak (Peter van Lonkhuyzen) en Eerste Hulp bij Nieuw Organiseren (Ben Kuiken).

Bestel hier je kaarten

De werkplaats Nieuw Organiseren voor managers is ook in-company te boeken. Stuur voor meer informatie een mail naar info@benkuiken.nl

Werkplaats Nieuw Organiseren voor HR

Zelfsturende teams? Semco-stijl? Begin bij de bedoeling! Nieuw Organiseren…

Wie er nog niet mee bezig is, loopt hopeloos achter. Althans, dat zeggen ze, de goeroes. Maar wat betekent het eigenlijk? En welke rol speel jij daarin als HR-manager/professional? Mag jij straks het licht uitdoen, of laat je het licht aan omdat de teams allemaal lekker zelfsturend aan de slag zijn? Willen ze dat eigenlijk wel, zelfsturing? En kunnen ze het ook? Of mag jij ze daar bij helpen, in de rol van coach of trainer?

Deze en vele andere vragen komen voorbij in de Werkplaats Nieuw Organiseren voor HR, die ik eveneens samen met Peter van Lonkhuyzen geeft en die plaatsvindt op donderdag 8 juni van 16.00 – 20.00 (filevrij, met diner) in SIF Utrecht. Investering € 195,- (ex btw, inclusief diner en een boekenpakket twv € 32,45: Tegenspraak (Peter van Lonkhuyzen) en Eerste Hulp bij Nieuw Organiseren (Ben Kuiken).

Bestel hier je kaarten

De werkplaats Nieuw Organiseren voor HR is ook in-company te boeken. Stuur voor meer informatie een mail naar info@benkuiken.nl

Werkplaats Eerste hulp bij Nieuw Organiseren

Nieuw organiseren is hot. Overal worden zelfsturende teams ingevoerd en gescrumd of het leven van de organisatie ervan afhangt. Maar wat is het eigenlijk? En hoe zet je de eerste stap? Leer tijdens deze interactieve werkplaats hoe je samen effectiever en slimmer organiseert.

Deze werkplaats is vooralsnog alleen in-company te boeken. Stuur voor meer informatie een mail naar info@benkuiken.nl