Wat is je werk goed doen?


 

De laatste jaren wordt er veel gesproken over dé bedoeling. Maar is er wel één bedoeling, of komt die bedoeling tot stand in de interactie tussen mensen? En zouden we het dan niet beter kunnen hebben over de vraag: wat is de zin die we willen maken?

De meeste mensen willen niets liever dan hun werk goed doen. Ze willen een bijdrage leveren aan het grotere geheel, het gevoel hebben dat het ertoe doet wat ze doen. Ze willen trots kunnen zijn op hun werk, dat toch een belangrijk onderdeel is van het moderne leven.

En toch lukt het niet altijd om met plezier en energie aan het werk te gaan. Veel mensen hebben de zin in hun werk een beetje verloren, bijvoorbeeld omdat er keuzes worden gemaakt waar ze zich niet in herkennen. Of omdat het werk zo opgeknipt is, dat niet duidelijk is wat ieders bijdrage is aan het geheel.

Dan is het zinvol om het met elkaar weer eens te hebben over de zin die je samen wilt maken. Wat is je werk goed doen, en welke bijdrage lever jij aan het grotere geheel? Dat kunnen we op veel verschillende manieren doen, bijvoorbeeld door een werkconferentie te organiseren of een rondje te doen langs de velden en collega’s te interviewen.

 

Voor de uitvoering van de interventies werkt Ben samen met onder meer:

Troje

Onderwijskunst

Perspectivity

Whatiff

Lean Figures

 


Verder praten? Neem contact op