Help, we veranderen


Verandering is van alle tijden; dat wist de Griekse filosoof Heraclitus al. Ook organisaties veranderen voortdurend, en dat is maar goed ook. Maar hoe geef je richting aan die verandering? Of kan dat helemaal niet? Ontdek hoe je stap voor stap de organisatie in beweging krijgt.

De meeste veranderingen mislukken. Logisch, zeggen we dan, want mensen willen nu eenmaal niet veranderen.

Is dat zo?

Of willen mensen vooral niet veranderd worden?

Dat is nogal een verschil. Met interessante implicaties. Want als je mensen niet kunt veranderen, maar je hebt wel het gevoel dat er wat moet veranderen (omdat de klant je niet meer ziet staan, er een concurrent is gekomen of er te weinig vernieuwing is), zit je al snel met de handen in het haar.

Stap 1 is dan om daar niet te lang alleen mee te blijven zitten, maar zo snel mogelijk anderen bij je uitdaging te betrekken. Zie je het wel goed? En waarom zien zij het niet?

Dan maken we een keer een afspraak om dit te onderzoeken. Vrijblijvend, met waardebepaling achteraf.

En wie weet klikt het. En volgt na stap 1 stap 1. Want zo gaat dat met echte verandering: je zet een stap, en nog een stap, en voor je het weet ben je al veranderd.

Dan organiseer je bijvoorbeeld een keer een werkconferentie, waar je je zorgen kunt delen met (een deel) van de collega’s. En dan ga je vooral luisteren. Klopt het, jouw gevoel? Of zien zij hele andere uitdagingen? Hebben ze misschien ideeën hoe ze die kunnen aanpakken?

Daar zou zomaar een droom uit kunnen rollen, over hoe de organisatie zich zou kunnen ontwikkelen. En een groep trekkers. Die de volgende stap willen zetten. En dan…

Voor de uitvoering van de interventies werkt Ben samen met onder meer:

Spring Today

Troje

Onderwijskunst

Perspectivity

Whatiff

Lean Figures


Verder praten? Neem contact op