Complexity: the game


Complexiteit is, tja, best ingewikkeld. En toch hebben we er elke dag mee te dealen. Hoe doe je dat? En hoe gaat jouw team om met die toenemende complexiteit? Als je dat wil weten, dan is een complexiteit-game misschien wat voor jou. En tijdens het spel leer je ook nog wat.

Overal waar mensen samenwerken, ontstaan complexe patronen die voorspelbaar-onvoorspelbaar zijn, geordend-ongeordend. Niemand heeft er controle over, ook de manager of directeur niet. Dat wil echter niet zeggen dat je geen invloed hebt. Je bent tenslotte een van de spelers van het spel dat we organisatie noemen.

Als je wil ervaren wat complexiteit is en hoe de mensen van jouw organisatie met elkaar samenwerken, dan is een game misschien wat voor jullie. Er zijn verschillende vormen en thema’s mogelijk. Zo heeft het netwerk Perspectivity een aantal challenges ontwikkeld die je met je team, afdeling of organisatie kunt spelen en die bijvoorbeeld als thema de gezondheidszorg, natuurlijke hulpbronnen of veiligheid hebben. Via deze link vind je de verschillende challenges die Perspectivity in de aanbieding heeft.

Deze challenges duren gemiddeld drie uur. Heb je minder tijd, maar wil je met je team wel een keer complexiteit ervaren, dan kun je ook kiezen voor het m&m-spel. Dit is een eenvoudig spel waar, zeker met de evaluatie aan het eind, veel te weten kunt komen over de manier van samenwerken in je team of afdeling.

Ben kan beide vormen verzorgen, eventueel (afhankelijk van de grootte van de groep e.d.) in samenwerking met Perspectivity en andere facilitators.

 

Voor de uitvoering van de interventies werkt Ben samen met onder meer:

Troje

Onderwijskunst

Perspectivity

Whatiff

Lean Figures

 


Verder praten? Neem contact op