Tegenlicht

Tegenlicht--eind-van-de-managerHet programma Tegenlicht interviewde mij voor een uitzending over nieuw organiseren en het einde van de manager. Het werd een mooie uitzending, waarin de redactie vooral liet zien dat medewerkers het werk prima zelf kunnen organiseren.

De uitzending begint met een Werkplaats Nieuw Organiseren in Amsterdam. Goed te zien is hoeveel mensen in organisaties worstelen met vragen als: hoe organiseren we het werk? Hoe zorgen we ervoor dat de professional meer regelruimte krijgt? En wat doen we met de manager? Ik mag vervolgens uitleggen dat managers naar schatting dertig procent van de bedrijfskosten veroorzaken en nauwelijks toegevoegde waarde bieden voor het primaire proces. Sterker nog: ze zitten vaak alleen maar in de weg.

Vervolgens gaat de cameraploeg langs bij aannemer René Kesselaar. Hij heeft het werk zo heeft georganiseerd dat hij als baas eigenlijk niets meer heeft te doen. De werknemers regelen het onderling wel. ‘Wat doe jij dan nog?’, vraagt de verslaggever. ‘Vissen,’ antwoord Kesselaar, ‘en m’n hond. Ben dol op mijn hond.’

Bij het Federale Ministerie van Sociale Zekerheid lijkt het in eerste instantie om Het Nieuwe Werken te gaan, maar de manier waarop de DG van dit ministerie, Frank Van Massenhove, erover praat, verraadt dat het bij hem toch om meer dan alleen flexplekken en thuiswerken gaat.

Na een tenenkrommend uitstapje naar een training voor managers die op zoek zijn naar hun innerlijke zelf, sluit de reportage af met een kijkje in de keuken van de Nationale Politie. Om te voorkomen dat de vorming van één politie leidt tot een sterk gecentraliseerde organisatie, heeft de Centrale Ondernemingsraad het programma De Hark voorbij ingezet. Het gaat daarbij om een zoektocht naar de professionele regelruimte van de politieman of -vrouw op straat.

De uitzending terugzien: naar de site van Tegenlicht.