Nieuw organiseren: de hype voorbij


 

Nieuw organiseren is een hype, maar de ideeën die erachter zitten zijn dat niet. Wil je overleven, dan zul je met die ideeën aan de slag moeten gaan.

Ben jij er ook zo klaar mee, met dat nieuwe organiseren? Buurtzorg, holacracy, Semco style: het zal allemaal wel. Werken in een zelfsturend team is helemaal niet zo leuk als ze zeggen.

En toch zou het jammer zijn als we het kind met het badwater zouden weggooien. Want natuurlijk gaat het niet om Buurtzorg, en zelfs niet om die zelfsturende teams. Het gaat om de ideeën die erachter zitten.

Welke ideeën dat zijn, daarover vertelt Ben je graag meer. Ben is de oprichter van het platform nieuworganiseren.nu en kent alle voorbeelden van nieuw en oud organiseren op z’n duimpje. Voor zijn boeken en het platform ging hij langs bij Buurtzorg, Hollands Kroon, de politie, het leger en vloog hij zelfs naar het beroemde voorbeeld van nieuw organiseren in Brazilië, Semco. Wat hij daar zag en leerde, daarover vertelt hij tijdens een interactieve lezing of gaat hij met je in gesprek in een workshop. Ook organiseert Ben regelmatig een workshop over dit thema als open inschrijving. Houd daarvoor de agenda in de gaten.

 


'Nieuw organiseren, voorbij de hype'... is te boeken als:

> lezing

> workshop