Interesse in organisatiefilosofie?


Heb je last van organisatieproblemen? Bijvoorbeeld een hoge werkdruk, een gebrek aan bezieling, communicatieproblemen tussen medewerkers? Of heb je zelf vragen over je eigen loopbaan en de zin en betekenis van je werk? Wellicht is dan de inleiding of leergang in de organisatiefilosofie wat voor jou.

Dit is een kort (of langer) programma waarin je de instrumenten aangereikt krijgt om anders te denken, anders te kijken en anders te praten over de organisatiewerkelijkheid en de problemen die daar keer op keer de kop opsteken. Je kunt kiezen uit de stoomcursus, de 1-daagse inleiding, de 2-daagse of de leergang organisatiefilosoof.

12 en 13 mei 2022: start Leergang Organisatiefilosofie

OP 12 en 13 mei 2022 START DE LOF, DE LEERGANG ORGANISATIEFILOSOFIE. ER ZIJN NOG EEN PAAR PLAATSEN. >>> MEER INFORMATIE
De stoomcursus Organisatiefilosofie

De korte inleiding bestaat uit een middagprogramma waar we vooral met de theorie van organisatiefilosofie aan de slag gaan. Je krijgt de instrumenten aangereikt om anders te denken, anders te kijken en anders te praten over de organisatie en de problemen die daar keer op keer de kop opsteken, zoals de hoge werkdruk, een gebrek aan betrokkenheid, te weinig initiatief bij medewerkers et cetera. Maar ook persoonlijke vraagstukken komen aan de orde, zoals de zin in en van werk, keuzes in leven en werk en de vraag naar de persoonlijke betekenis van werk.

Met die instrumenten gaan we vervolgens oefenen, in een poging ruimte te creëren in je hoofd en te onderzoeken of anders denken, anders kijken en anders praten over de organisatie en werk je wellicht meer oplevert.

Investering in tijd: een middag van 13.00 – 17.00 uur

Investering in geld: we vragen € 195,- voor deze stoomcursus. Dit bedrag is exclusief btw, maar inclusief het boek De Organisatiefilosoof.

Interesse? Stuur een mail

De 1-daagse Inleiding in de Organisatiefilosofie

De 1-daagse Inleiding in de Organisatiefilosofie is een verdieping op de stoomcursus. Tijdens deze inleiding gaan we niet alleen dieper in op de problemen waar de deelnemers mee worstelen, maar krijgt ook de theorie van de Organisatiefilosofie een steviger basis. Daarnaast kijken we naar paradigma’s en hoe deze onze manier van denken, kijken en praten danig in de war kunnen schoppen.

Investering in tijd: een dag van 9.00 – 17.00 uur

Investering in geld: we vragen € 395,- voor deze inleiding. Dit bedrag is exclusief btw, maar inclusief lunch en het boek De Organisatiefilosoof.

Interesse? Stuur een mail

De 2-daagse Training tot Organisatiefilosoof

De 2-daagse Training tot Organisatiefilosoof is een verdere verdieping op de 1-daagse Inleiding. Tussen de twee dagen van de Training zit minimaal een week, waardoor je het geleerde van de eerste dag in de praktijk kunt brengen in je werksituatie en hier vervolgens weer op kunt reflecteren. Daarnaast gaan we tijdens de 2-daagse dieper in op filosofische inzichten op de menselijke waarneming, ons denken en de taal die wij gebruiken. Het lijken zulke neutrale en handige hulpmiddelen, maar ze zetten ons makkelijk op het verkeerde been.

Investering in tijd: twee keer een dag van 9.00 – 17.00 uur, met daar tussenin minimaal een week.

Investering in geld: we vragen € 795,- voor deze inleiding. Dit bedrag is exclusief btw, maar inclusief lunch en het boek De Organisatiefilosoof.

Interesse? Stuur een mail

De Leergang Organisatiefilosofie

Samen met Lotte Hoogers van organiseer ik een keer per jaar de Leergang Organisatiefilosofie (LOF). Dit is een achtdaags programma waarin we dieper ingaan op de organisatiewerkelijkheid en hoe je daar andere perspectieven op kunt ontwikkelen. We kijken bijvoorbeeld vanuit de kunst naar organisaties, en filosoferen over menselijke waardigheid versus nuttigheid. Diverse filosofen en gastsprekers komen langs en denken met ons mee.

Investering in tijd: acht dagen.

Investering in geld: we vragen € 3.450,- voor de leergang. Dit bedrag is exclusief btw en verblijfskosten, inclusief boekenpakket (om De Organisatiefilosoof) en een uitgebreide syllabus.

Interesse? Meer informatie vind je op de site van de Academie voor Verwondering

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie, vul je eenvoudig het onderstaande formulier in. Geef daarin aan voor welke training je interesse hebt.

Of mail ons rechtstreeks: info@benkuiken.nl