Mijn eerste Ted Talk

De Esade Business School in Barcelona nodigde mij uit om een Ted Talk te houden. Dat was best wel spannend, moet ik zeggen, maar ook leuk om te doen.

Het verhaal dat ik hield ging, hoe kan het ook anders, over het einde van de manager en nieuw organiseren. ‘The organization does not exist for the glory and the career of the manager.’ En: ‘To face the challenges of our times, we need to find new ways of organizing work.’ Als voorbeeld gebruikte ik Buurtzorg, dat een heel nieuw organisatiemodel heeft geïntroduceerd dat nu overal in de zorg (zowel in Nederland als daarbuiten) navolging vindt.

Ondanks dat ik de lezing hield op een business school, werd hij door de aanwezige studenten zeer gewaardeerd en met instemming begroet. Zou de jongere generatie het dan toch echt anders doen dan de onze? Het is in elk geval te hopen.

Tags