Inspiratie

Heb je binnenkort een bijeenkomst voor alle medewerkers? Of organiseer je een middag voor je beste klanten? Wil je de vergadering van het MT een beetje opfrissen met een inspirerend verhaal? Of wil je aan de slag met de organisatiecultuur en heb je daar hulp bij nodig?

In al deze situaties kan Ben je helpen. Of het nu een lezing is, een workshop of in een persoonlijk gesprek: Ben komt altijd met een tas vol goede ideeën en inspirerende voorbeelden bij je langs. En hij luistert goed, vooral naar de onderstroom in de organisatie.

Hieronder vind je een aantal suggesties van mogelijke lezingen en workshops. Maar uiteindelijk is elke organisatie anders, en daarom denkt Ben graag met je mee over een vorm die het beste past.


De organisatiefilosoof

 

Wat is de zin van het leven? Of is dat een te grote vraag? Mogen we al blij zijn als we het gevoel hebben dat wat we tijdens onze werkende leven doen enige zin heeft? Maar wat is dat dan, zin? En hoe maak je die?

Complexiteit is, eh, best ingewikkeld

 

De wereld wordt steeds complexer, zeggen we, en we knikken ernstig. Maar wat is dat eigenlijk, complexiteit? En waarin verschilt het van chaos of gecompliceerd?

Hebben we er nog een beetje zin in?

 

Mensen zijn zinmakers. We hebben behoefte aan zin, aan het idee dat het ertoe doet wat we doen. Dat geeft houvast, en betekenis. Ook op het werk willen we zin maken.
Nieuw organiseren: de hype voorbij

 

Nieuw organiseren is nogal een hype geworden, maar de ideeën die erachter zitten zijn dat niet. Wil je overleven als organisatie, dan zul je met die ideeën aan de slag moeten gaan.

Denk-advies

 

Vaak creëren we onze eigen problemen, door de interpretatie van de werkelijkheid. Dan kan het helpen om een denk-adviseur in te schakelen. Die luistert, en reikt je andere mogelijke interpretaties aan.

Inspiratie op maat

 

Zoals gezegd: elke organisatie is anders. Daarom is het belangrijk om een lezing of workshop op maat te maken. Ben denkt graag met je mee over een programma dat bij jouw organisatie en doelen past.