Een lezing of workshop: zo werkt het

Wil je Ben boeken voor een lezing of een workshop? Er zijn verschillende manieren waarop je dat kunt regelen. Hieronder leggen we het allemaal zo goed mogelijk uit. Mocht je hier nog vragen over hebben: je kunt Ben altijd mailen of bellen.

 

Het eerste contact

Het eerste contact is snel gemaakt: je stuurt eenvoudigweg een mail met daarin je verzoek om meer informatie. Als je al een datum hebt voor je bijeenkomst waar je Ben voor wilt vragen, vermeld je die uiteraard in de mail en ook geef je zoveel mogelijk informatie over om wat voor bijeenkomst het gaat, welk publiek er in de zaal zit en wat je met de bijeenkomst beoogt.

Een andere optie is het inschakelen van een sprekersbureau. Ben staat ingeschreven bij de meest bekende bureaus en als je al goede ervaringen hebt met een van deze bureaus, dan doe je er slim aan om dit bureau opnieuw in te schakelen. Het grootste voordeel van deze bureaus is namelijk dat zij met je meedenken over het programma en ook de facturering voor hun rekening nemen. Bovendien zorgen zij voor vervanging in het geval Ben om wat voor reden dan ook verhinderd is.

Ben staat ingeschreven bij de volgende bureaus:

De volgende stap

Als de datum past en Ben heeft het gevoel dat hij een waardevolle bijdrage kan leveren aan de bijeenkomst, dan is de volgende stap dat we het eens worden over de prijs. Die is natuurlijk afhankelijk van de vraag en de tijd die Ben kwijt is om zijn presentatie voor te bereiden en uit te voeren, maar een goede indicatie is dat Ben doorgaans zo’n drie dagdelen kwijt is aan het voorgesprek, de voorbereiding en de uitvoering van een lezing of workshop.

De volgende stap (als we het eens zijn over de prijs) is dat we een afspraak maken voor een (telefonisch) voorgesprek. Daarin bespreken we uitgebreid wat de bedoeling is van de bijeenkomst en wat je het publiek mee wil geven. Met die informatie gaat Ben aan de slag en bereidt hij een presentatie voor. Enkele weken voor de bijeenkomst mailt Ben je de outline van zijn verhaal en (indien van toepassing) de prezi. Ook geeft Ben daarin aan wat hij nodig heeft qua apparatuur en dergelijke.

Op de dag zelf

Op de dag zelf zorgt Ben dat hij uiterlijk een uur voorafgaand aan zijn presentatie aanwezig is op de afgesproken locatie. Ook na afloop van zijn presentatie is Ben nog beschikbaar voor vragen en gesprekken met de deelnemers. Enkele dagen na afloop stuurt Ben een handout van zijn presentatie.

Meer informatie

Wil je meer informatie of Ben boeken? Vul het formulier in en je krijgt zo snel mogelijk een reactie. Of stuur een mail.

Mogelijke thema’s voor

> lezingen

> interventies